Βιβλία

book_nightwatch NightWatch – Ένας Πρακτικός Οδηγός για να Δείτε το Σύμπαν (Terence Dickinson, Έκδοση στα ελληνικά από το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης)

Ίσως το καλύτερο βιβλίο για αυτόν που θέλει ένα – εισαγωγικό – σύγγραμμα για να αποκτήσει τις βασικές γνώσεις στον κόσμο της ερασιτεχνικής αστρονομίας. Παράλληλα όμως αποτελεί και ένα σημαντικό βοήθημα για τον περισσότερο έμπειρο ερασιτέχνη, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την ολοκλήρωση μιας παρατηρησιακής συνεδρίας.

book_nightwatch The Backyard Astronomer’s Guide (Terence Dickinson, Έκδοση στα ελληνικά από το Πλανητάριο Θεσσαλονίκης)

Σύμφωνα με τον Εκδότη – Πλανητάριο, πρόκειται ίσως για τον πιο πλήρη οδηγό για τον ερασιτέχνη αστρονόμο. Και αυτό επιβεβαιώνεται απόλυτα και στην πράξη/ανάγνωση. Είτε ξεφυλλίζοντάς το, είτε διαβάζοντάς το, συνειδητοποιεί κανείς ότι περιέχει όλη την πληροφορία που μπορεί να χρειαστεί ένας ερασιτέχνης αστρονόμος. Ακόμα και μετά από πολλές αναγνώσεις, υπάρχουν σημεία όπου με μεγάλη έκπληξη βρίσκει κανείς λεπτομέρειες τις οποίες δεν περιμένει να εντοπίσει παρά μόνο σε εξειδικευμένα forum. Και αυτό γιατί μέσα στο βιβλίο ξεδιπλώνεται η εμπειρία του συγγραφέα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, πέρα από τα συνήθη στεγανά τεχνικά πρότυπα που ακολουθούνται συνήθως στον έντυπο τύπο.